Klantgetuigenis

Katholiek Onderwijs Vlaanderen


Katholiek Onderwijs Vlaanderen is de netwerkorganisatie van de katholieke (hoge)scholen, internaten, centra en universiteit in Vlaanderen en Brussel. Beleidsmedewerker Dienst Ondersteuning.

Als de grootste onderwijsspeler in Vlaanderen, bezielt met haar pedagogisch project meer dan 935.000 kinderen, jongeren en volwassenen.

logo Katholiek Onderwijs Vlaanderen

 
 

Digitale samenwerkplaats voor Katholiek Onderwijs Vlaanderen

Katholiek Onderwijs Vlaanderen is de grootste netwerkverenging binnen het onderwijsnet van vrij gesubsidieerd onderwijs in Vlaanderen en Brussel. Voor het project WeShare was de netwerkvereniging op zoek naar een partner die een digitaal samenwerkingsplatform kon bouwen voor onder meer een kwalitatieve en doelgerichte begeleiding in scholen en het maken van beleidsrapportages. Deze digitale samenwerkplaats wordt door Callista gebouwd in Odoo en zal straks gebruikt gaan worden door maar liefst 400 medewerkers.

Echt een nicheoplossing

Voor ons project WeShare waren we op zoek naar een partner die voor ons een digitaal samenwerkingsplatform kon bouwen voor onze pedagogisch begeleiders, vervolgt Martien. “Het doel van het platform is om de samenwerking tussen begeleiders te faciliteren met het oog op een kwalitatieve en doelgerichte begeleiding in scholen en waarin tevens beleidsrapportages gemaakt kunnen worden. Als organisatie zelf beschikken we over een eigen IT-dienst, maar vanwege de complexiteit en omvang van het project is de keuze gemaakt om een externe partij in te schakelen. De IT-dienst was reeds gecharmeerd van de mogelijkheden van Odoo, vooral ook vanwege de open source gedachte en de modulaire opbouw. We zijn vervolgens op zoek gegaan naar een geschikte partner met analysecapaciteit en stevige IT-competenties, want met een standaard Odoo applicatie waren we niet geholpen. Callista weet de voordelen van Odoo, zijnde een blokkendoos om snel te bouwen, te combineren met verregaande maatwerkfunctionaliteiten. We wisten namelijk dat onze vraag heel specifiek was.”

Samenwerkplaats

Het nieuwe platform fungeert als samenwerkplaats voor de pedagogisch begeleiders die onze scholen ondersteunen, zegt Martien. “Alle informatie over de begeleidingen in scholen wordt in een platform verzameld, zodat begeleiders zicht hebben op elkaars werk. Zo zijn ook de documenten voor de begeleidingen zelf via het platform beschikbaar dankzij een integratie met SharePoint. Zo hebben begeleiders toegang tot elkaars materialen en ondersteunen we hen om het warmwater niet steeds opnieuw te moeten uitvinden.”

Kwaliteitszorg

Martien: “De digitale samenwerkplaats is bovendien niet alleen heel functioneel naar de begeleiders zelf, maar ook voor ons als organisatie. We kunnen er data uithalen voor onze eigen kwaliteitsontwikkeling en rapportering. We krijgen immers budgetten van de overheid, waarvoor we moeten rapporteren over ons werk.”

Binnen budget

Op een tijdbestek van acht maanden heeft Callista een eerste versie van de toepassing live gebracht. Martien: “We zijn nu het platform aan het uitproberen met 115 begeleiders. Op basis van feedback wordt het bijgestuurd om te komen tot een definitieve versie eind van dit schooljaar. Tot op heden verloopt alles nog keurig binnen budget, niet onbelangrijk. De inschatting die Callista vooraf heeft gemaakt, wordt vrij correct opgevolgd. Callista gaat daarnaast heel georganiseerd te werk, geeft demo’s aan onze medewerkers en werkt stap voor stap naar een afgerond geheel. Doelstelling is om vanaf schooljaar 2021-2022 volledig live te gaan. Dan zal het digitaal samenwerkingsplatform door al onze medewerkers worden gebruikt en wordt de applicatie een kwaliteitstool in onze organisatie. Op termijn gaan er nog meer Odoo implementaties plaatsvinden,” verklapt Martien tot besluit.

Interesse?

Contacteer Callista

Geïnteresseerd? Laat vandaag nog een berichtje achter.

Wij nemen direct contact met je op.


Neem contact op